top of page
DJI_0111_1_web.jpg

Decennia lang

gepassioneerd ondernemen

Dorian Groep is het levensproject van Michel Vanstallen en het resultaat van decennia lang gepassioneerd ondernemen in verschillende sectoren, waaruit telkens de belangrijkste waarden en troeven werden meegenomen.

 

Al tijdens zijn studententijd begon rechtenstudent Michel met ondernemen als zelfstandige. Kort na zijn studies neemt hij horeca- en cateringbedrijf ‘Het Huis van Dijck’ in Mechelen over en bouwt hij dit uit naar een succesvolle eventcateraar en uitbater van eventlocaties als Salons Van Dijck in Mechelen, het Koloniënpaleis in Tervuren en het Trammuseum in Woluwe. 

Bemiddeling bij overnames en fusies

In 2000 verkoopt Michel Vanstallen het horecabedrijf en legt zich toe op de bemiddeling bij overnames en fusies. In deze harde wereld zijn juridische kennis, onderhandelingstalent en financieel inzicht belangrijke troeven. Maar daarnaast is er het menselijke verhaal: de verwachtingen van de betrokken medewerkers, hun angsten en onzekerheden. 

Een positieve ondernemende dynamiek in de residentiële ouderenzorg

In 2004 begint Michel aan een nieuw hoofdstuk in een nieuwe sector: de residentiële ouderenzorg. Samen met andere ondernemers bouwt hij een groep van woonzorgcentra uit, Soprim@. De groep groeit tot een impactvolle speler, met 15 vestigingen, 1500 bewoners en 1000 medewerkers. Samen met experts in zorg en exploitatie weet Michel een positieve ondernemende dynamiek te creëren binnen Soprim@, en dat in een sector die van nature afkerig staat tegen ondernemerschap. Het gelijkwaardige evenwicht tussen het welzijn van bewoners, medewerkers en een duurzaam financiële beheer is het adagium van de zorggroep. 

Naar een brede focus op mensgericht ondernemen in diverse sectoren: Dorian Groep

De Soprim@-jaren werden 12 erg impactvolle jaren voor Michel als ondernemer en als mens. In 2015 werd de dagelijkse uitbating van de woonzorgcentra toevertrouwd aan een grotere zorggroep. Dit creëerde de mogelijkheid om de dienstverlenende activiteiten en andere ondernemingen samen te brengen in een nieuwe bedrijvengroep: Dorian Groep. Dorian Groep blijft als dienstverlener met Optimum C en Zorgvastgoed actief in de zorg, maar ontwikkelt en ondersteunt ook activiteiten in andere sectoren, zoals vastgoed en diensten. 

bottom of page