Imoya-project testcase voor 3D-innovatie

Op 17 mei verschenen er op een grote bouwgrond in de Wupstraat in Muizen, vlak aan dierenpark Planckendael, enkele panelen met vreemde instructies. Een en ander kadert in een innovatieproject rond augmented reality (AR) waaraan projectontwikkelaar Imoya meewerkt. Imoya ontwikkelt er het woondorpje ‘Noaze’, met zestien ruime luxewoningen rond een autovrij binnenplein met ondergrondse parking en een natuurlijk aangelegd tuinpark met waterpartij achteraan. Zodra de AR-technologie op punt staat, kunnen geïnteresseerden en ook buurtbewoners via een speciale app het nieuwbouwproject op de werf bekijken, nog voor de eerste steen is gelegd. De app kreeg de naam ‘Imoyapp’ en is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store en bij Google Play. 

Het initiatief komt van ‘World of Waw’ dat steun kreeg van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) om te onderzoeken hoe augmented reality (AR) de promotie van vastgoedprojecten kan ondersteunen. Daarin zijn verschillende technische uitdagingen onder de loep genomen: mobiele toestellen hebben een beperkte rekenkracht, vastgoedpromotoren werken met bepaalde standaarden voor hun 3D weergave en AR appdevelopment is een arbeidsintensieve aangelegenheid. De samenwerking met IMOYA is een eerste proof of concept, dat feedback zal opleveren voor verder onderzoek en productontwikkeling. 

Sinds vannacht is de app ‘Imoyapp’ gratis beschikbaar in de App Store (Apple) en Play Store (Google). Omdat dit een onderzoeksproject is, staat de app nog niet helemaal op punt. De panelen op de werf zijn nodig om de app te helpen de omgeving te ‘lezen’ en de 3D-modellen van de gebouwen correct te situeren in de omgeving. 

“De complexiteit is niet te onderschatten,” getuigt Robrecht Vanstallen, projectmanager van Imoya. “3D-modellen van vastgoedprojecten ontwikkelen, daar is de technologie al voor beschikbaar. Maar om dit 3D-model in ware grootte, op de werf zelf, te tonen, dat vraagt toch nog heel wat sleutelwerk. Maar Waw heeft hemel en aarde verzet en de app staat bijna op punt. Hij is al beschikbaar in de App Store en de Play Store, maar moet dus nog wat op punt gesteld worden. 

Download 'Imoyapp' hieronder.

Download de app voor iPhone en iPadDownload de app voor Android

 

 

Ooievaars

Om de ervaring van de gebruikers wat leuker te maken, is er ook een 3D-spel in verwerkt, waarbij de gebruiker een ooievaar moet vinden in zijn omgeving. Heel tof, maar niet gemakkelijk!

“Die ooievaar is trouwens niet toevallig gekozen. De projectgrond van Noaze wordt regelmatig bezocht door de ooievaars van grote buur Planckendael. De ooievaar is dan ook een beetje de mascotte geworden van Noaze, en duikt regelmatig op in onze communicatie over het project,” aldus nog Robrecht.

Over Noaze

Onmiddellijk naast Planckendael en vlakbij belangrijke verbindingswegen creëert Imoya een uniek en exclusief natuurlijk woondorp: zestien splinternieuwe ruime woningen (3 – 4 slaapkamers) met een hoogwaardige afwerking, rond een mooi aangelegd, autovrij open binnenplein, met ondergrondse parking. Achter het dorp komt een natuurlijk aangelegd tuinpark met een ‘wadi’, een natuurlijk overstroombare pool waar vogels en andere diertjes hun habitat hebben. Ook de ooievaars krijgen hier een broednest. Daar rond komen een wandelpad, bankjes en onderhoudsvriendelijk groen.
   
De verkoop van de woningen start eerstdaags. Geïnteresseerden kunnen zich al inschrijven voor het grote info-event op zaterdag 1 juli in Planckendael (inschrijven via www.noaze.be). 
De woningen worden verkocht op plan. In de aankoopprijs is een ruim afwerkingsbudget inbegrepen waarmee de nieuwe eigenaars zelf onder meer hun badkamer, keuken en vloeren kunnen kiezen. Enkele afbraak- en grondwerken werden al uitgevoerd. De werken voor omgevingswerken en bouw zelf zouden dit najaar starten.