in actie

Projectontwikkelaar Imoya pakt uit met alweer een uniek vastgoedproject: assistentiewoningen 'Kasteelresidentie Ter Ham'. In dit project komen diverse expertises van Dorian Groep samen: bouwheer Imoya ontwikkelt en verkoopt, zorgexpert Optimum C zorgt voor de zorg- en dienstverlening en studie- en bouwcoördinatiebedrijf Servantis zorgt voor de technieken en bouwopvolging.

Imoya pakt uit met prachtige 3D-beelden van het project Kantkwartier. Dit residentiële project, centraal gelegen in Vilvoorde, omvat ruime appartementen, lofts en penthouses. Aan de historische Kantfabriek, vlakbij het station, het stadspark en het centrum van deze stad in volle ontwikkeling. 

Meer info: www.kantkwartier.be 

Studie- en Bouwcoördinatiebedrijf Servantis is op zoek naar een nieuwe collega voor de functie 'Calculator'.
Ben jij communicatief, commercieel én nauwkeurig? Ervaring in calculatie en gebeten door vastgoed? We kijken er naar uit je te ontmoeten! 

Projectontwikkelaar Imoya en eigenaar Etion ondertekenden de overeenkomst voor de aankoop van het Paterspand in Turnhout. Dit voormalige minderbroedersklooster uit 1899 omvat een ontwijde kerk, een verbouwd kloostergebouw, een kloostertuin, bijgebouwen en een parking. Imoya zal de site verder ontwikkelen in nauwe samenspraak met de stad.

Imoya werkt 'NOAZE', een nieuw te bouwen woondorpje met 16 woningen vlak naast Planckendael, mee aan een innovatieproject rond augmented reality. Het onderzoek wordt geleid door bedrijf 'World of Waw'. De 3D-innovatie laat geïnteresseerden en ook buurtbewoners toe om via een speciale app het nieuwbouwproject op de werf bekijken, nog voor de eerste steen is gelegd. De app kreeg de naam ‘Imoyapp’ en is gratis beschikbaar in de App Store en bij Google Play. 

Eind april lanceerde projectontwikkelaar Imoya een nieuw woonproject aan de bekende Kantfabriek in Vilvoorde: Kantkwartier, een zuurstofrijk woonkwartier met appartementen met één tot drie slaapkamers, exclusieve lofts, een ruime groenzone en een ondergrondse parking. Onder de bogen van de voormalige Freetime komt ruimte voor enkele buurtwinkeltjes. Om hiervoor de juiste invulling te vinden, gaat Imoya in dialoog met de Vilvoordenaar via een bevraging rond lokale handel.

Voor de verdere uitbouw van haar activiteiten, met onder meer woonprojecten in het noorden en oosten van Vlaams-Brabant en het zuiden van de provincie Antwerpen, is Imoya op zoek naar een gedreven sales advisor met passie voor uniek vastgoed.

Optimum C vroeg deze zomer een onafhankelijke audit aan door de Qfor certificator Management Information, met een erg positief rapport als resultaat. Het levert Optimum C een erkenning op voor 3 jaar, waarbij voor alle vormingsactiviteiten het Q4-label mag gebruikt worden. 

HEALTH&CARE 2016, de vakbeurs voor de zorg, tilt het belevingsniveau voor de bezoeker dit jaar naar een hoger niveau. In hal 7 wordt een zone met drie zorgkamers gebouwd: een woonzorgkamer, een ziekenhuiskamer en een huiskamer. Bezoekers van de beurs kunnen er de zorg beleven in een realistische omgeving, met al hun zintuigen. 57 exposanten werken mee aan de realisatie. Studie- en bouwcoördinatiebedrijf Servantis leidt het project en de opbouw mee in goede banen.

Sedert begin deze maand wordt WZC De Duinpieper in Oostende uitgebaat door Optimum C. Optimum C gaat aan de slag met het bestaande, enthousiaste team, dat actief wordt gecoacht en bijscholing kan volgen. Nieuwe eigenaar van het vastgoed, Zorgvastgoed BVBA, plant een grote renovatie van de site, om beter te beantwoorden aan toekomstige zorgvragen van de bewoners en een meer functionelere werkomgeving voor het team te creëren.