de groep

 

Dorian Groep is een groep van bedrijven in diverse sectoren: projectontwikkeling / vastgoed, zorg en diensten.  Als groep ondersteunt en ontwikkelt Dorian mensgerichte ondernemingen: bedrijven die ondernemen vanuit een mensgerichte focus en meerwaarde creëren voor alle betrokkenen en de samenleving in haar geheel. 

Dorian Groep geeft deze ondernemers draagkracht, d.m.v 

  • financiële en juridische ondersteuning

  • diensten op het vlak van HR en marketing

  • een netwerk van mensen, ideeën en supporters.

 

Ontdek hieronder de mensgerichte ondernemingen binnen Dorian Groep:

 

Imoya is een buitenbeentje in de woonprojectenmarkt. Uitgezonderd enkele kleinere woningprojecten focust deze ontwikkelaar zich op echte hefboomprojecten: woonprojecten die een bijzondere meerwaarde creëren voor de directe omgeving. Daarvoor zoekt het actief naar partnerschap met lokale besturen, waarmee samen een visie en toekomst uitgetekend wordt voor de omgeving van de site. 

Interoffices is het project van ondernemer Dirk Paelinck. Interoffices biedt kant-en-klare kantooroplossingen voor zelfstandigen en werknemers van multinationals. De dienstverlening van Interoffices aan huurders gaat verder dan eender welk ander bedrijvencentrum of kantoorverhuurder. Bij Interoffices gaat het niet enkel over een aangepaste en piekfijne infrastructuur, maar ook de hele dienstverlening waar een huurder op wilt kunnen rekenen,  tot en met het IT-gebeuren in de cloud. Ook op het vlak van klantvriendelijkheid gaat Interoffices ‘the extra mile’. 

Zorgvastgoed BVBA is een totaalontwikkelaar van zorginfrastructuur en heeft vandaag 4 projecten in ontwikkeling: in Oostende, Mechelen, Vilvoorde en Dilsen-Stokkem. De afgelopen zes jaar heeft het team van Zorgvastgoed al voor meer dan 120 miljoen euro aan ouderenzorginfrastructuur ontwikkeld. Dankzij de gecombineerde expertise van Optimum C (advies, vorming & managementdiensten), Servantis (technieken en bouwcoördinatie) en Zorgvastgoed (ontwikkeling van zorginfrastructuur) heeft Dorian een zeer brede knowhow inzake ouderenzorg in huis.

Optimum C is een onafhankelijke dienstverlener voor (ouderen)zorg in Vlaanderen, niet gebonden aan een zorginstelling of -groep. Het team bundelt jarenlange terreinervaring met innovatieve inzichten van een netwerk van gerenommeerde professionals en academici. Optimum C levert organisatieadvies, organiseert vormingen en biedt concrete managementdiensten aan. Het vormingsaanbod van Optimum C is in 2016 bekroond met het officieel erkende Q4-kwaliteitslabel.  Optimum C ondersteunt op die manier publieke en niet-publieke ouderenzorgvoorzieningen, zelfstandig of gegroepeerd, voor een betere organisatie van de zorg, tevreden gebruikers, gemotiveerde medewerkers en zorgeloze bouwprojecten.

Servantis, een team van ingenieurs en bouwcoördinatoren, zorgde aanvankelijk binnen Soprim@ voor de studie en bouwcoördinatie bij de eigen nieuwbouw-, renovatie- en uitbreidingsprojecten. Zo realiseerde het team ruim 60.000 m2 aan nieuwbouw en renovatie van woonzorgcentra en assistentiewoningen, goed voor zowat 1.000 woongelegenheden. Met de expertise op het vlak van assistentiewoningen, waarbij het kwalitatief ‘wonen’ meer en meer naast de pure ‘zorginfrastructuur’ komt te staan, is Servantis de laatste jaren ook meer en meer actief op de markt van residentiële woonprojecten.

Workero is een digitaal platform dat een vlotte mobiliteit en de samenwerking tussen bedrijven stimuleert door het aanbieden van creatieve werkplekken in hun kantoren. Het is een eenvoudig idee dat onderbenutte werkplekken omzet naar plaatsen waar ondernemingen en ondernemers kunnen connecteren en hun kennis kunnen delen.